Building Your Legal Career: Key Insights for Success – Αιτήσεις έως 13 Ιουνίου

Περιγραφή Προγράμματος

Η ομιλία ”Building Your Legal Career: Key Insights for Success” έχει ως βασικό στόχο να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις απαραίτητες γνώσεις και στρατηγικές για να ξεκινήσεις δυναμικά την καριέρα σου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα γνωρίσεις με ποιο τρόπο να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις σπουδές σου, να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και να δημιουργήσεις ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις. Σκοπός της ομιλίας είναι να σε καθοδηγήσει στα πρώτα σου βήματα στον νομικό τομέα και να σε βοηθήσει να θέσεις τα θεμέλια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 14/06/2024 @ 17:00

Διάρκεια: 2 ώρες | Γλώσσα: Ελληνικά | Τοποθεσία: Online

Αιτήσεις Συμμετοχής: 30 Μαΐου - 13 Ιουνίου

      

Trainers

Η Trainer του Session

Η Δρ. Ηλιάνα Χριστοδούλου Βαρότση είναι Εξειδικευμένη νομικός (μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) στο διεθνές ναυτικό δίκαιο και στο δίκαιο της ΕΕ με διεθνή δραστηριότητα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Paris I Pantheon Sorbonne με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το ίδιο ίδρυμα.

Έγινε Διδάκτωρ Νομικής στα 27 της έτη με την υψηλότερη διάκριση. Υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη και του Ιδρύματος Προποντίς. Συγγραφέας πέντε βιβλίων με διεθνείς οίκους και πολυάριθμων άρθρων σε εξειδικευμένα νομικά αντικείμενα.

Εμπειρία σε νομοτεχνικό έργο και παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών νομικών υπηρεσιών ως υπεργολάβος της ΕΕ (EU projects). Παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης μέσω των μεγαλύτερων παρόχων διεθνώς σε ναυτιλιακές εταιρίες, τράπεζες, πολεμικό ναυτικό της αλλοδαπής, ναυπηγεία, κλπ. Ένθερμη οπαδός της διά βίου μάθησης και της διεπιστημονικής προσέγγισης των ζητημάτων τα οποία πραγματεύεται.

Σε ποι@ απευθύνεται;

 • Σε εσένα που θέλεις να αναγνωρίσεις τα παραδοσιακά αλλά και νέα πεδία απορρόφησης των αποφοίτων των νομικών σχολών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 • Σε εσένα που θέλεις να μάθεις ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για επαγγελματική ανέλιξη στο χώρο.
 • Σε εσένα που θέλεις να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τί θα μάθεις;

Κατά την διάρκεια του session θα παρακολουθήσεις τις παρακάτω θεματικές:

 1. Αριστεία: Μύθος και πραγματικότητα:
  i. Η συμβολική αξία της ακαδημαϊκής αριστείας είναι γνωστή και δεν δημιουργεί γενικά ιδιαίτερα ζητήματα. Ποιος είναι όμως ο ρόλος της ακαδημαϊκής αριστείας στο επάγγελμα και στη ζωή γενικότερα;
 2. Επάγγελμα, κλίσεις και τρόπος ζωής:
  i. Το επάγγελμα δεν είναι μόνο βιοπορισμός ή καριέρα είναι και τρόπος ζωής. Οι κλίσεις του ατόμου συμβάλλουν στην επιτυχία παρά το ότι από μόνες τους, δηλαδή χωρίς δεξιότητες, γνώσεις και χαρακτήρα, δεν είναι αρκετές. Πώς συνδέονται τα υπό συζήτηση στοιχεία;
 3. Νομικές σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία:
  Οι νομικές σπουδές δεν προσφέρουν μόνο κύρος δίνουν επίσης μία πολύ δυνατή βάση για ένα δομημένο τρόπο σκέψης που αναγνωρίζει και διαχειρίζεται την πληθώρα των νομικών κινδύνων της ατομικής και συλλογικής δραστηριότητας. Στα γνωστά πεδία απορρόφησης των αποφοίτων των νομικών σχολών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως και στην αλλοδαπή, προστίθενται νέα πεδία που σχετίζονται με την τεχνολογία, το περιβάλλον και το νέο τρόπο ζωής. Εξέταση της ελληνικής πραγματικότητας.
 4. Καριέρα σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ:
  Η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στην ΕΕ και τα δικαιώματα που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο (κοινωνική ασφάλιση, ισότητα κατά την εργασία, κλπ.).
 5. Περί δυνατού βιογραφικού:
  Σε ποιο βαθμό το βιογραφικό μπορεί να ανοίξει πόρτες; Πώς μπορεί να ενισχυθεί το βιογραφικό του αποφοίτου προς αναζήτηση εργασίας; Τι δεν υποκαθιστά το βιογραφικό.
 6. Η δύναμη της προσωπικότητας και το επάγγελμα:
  Ποια είναι τα γνωρίσματα της προσωπικότητας που χρειάζεται η αγορά εργασίας; Πώς μία ισχυρή προσωπικότητα μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επιβληθεί;
 7. Σχέσεις σύνδεσης (rapport):
  Η επιτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σχέσεις σύνδεσης στην επαγγελματική και προσωπική σφαίρα. Τι ακριβώς εννοούμε και πώς μπορούμε να το πετύχουμε; Μία εμπειρική προσέγγιση.
 8. Personal branding:
  Προσωπική επωνυμία: πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Πλεονεκτήματα και σημεία που χρήζουν προσοχής.
 9. Ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής:
  Υπάρχει στις μέρες μας ή μήπως είναι ευσεβής πόθος; Πόσο εκτεθειμένα είναι τα νομικά επαγγέλματα σε ανισορροπίες και πώς τις διαχειριζόμαστε.

Q&A

Όλοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος Μπροστά για την Παιδεία που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εξέλιξη στον κλάδο τους.

Το συγκεκριμένο session δεν έχει όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα!

Το συγκεκριμένο session έχει τη μορφή ομιλίας και ερωτήσεων-απαντήσεων. Κατά τη διάρκεια του, θα έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με την ομιλήτρια και να συζητήσεις οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις.

      

Ανυπομονείς να ανακαλύψεις όλα τα σημαντικά στοιχεία που θα σε οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη καριέρα;